Cât de multe știm despre provocările alimentației fără gluten?

Într-un chestionar realizat de Beyond Celiac, organizație care militează pentru răspândirea informațiilor corecte despre alimentația fără gluten și implicit celiaci, se arată următoarele rezultate:

  • 44% consideră că se contaminează cu gluten cel puțin odată pe lună;
  • libertatea, spontaneitatea, mâncatul în oraș, socializarea sunt printre lucrurile care le lipsesc cel mai mult persoanelor diagnosticate cu boala celiacă;
  • 12% mănâncă câteodată gluten intenționat;
  • 9% dintre respondenți au spus că nu ar lua o potențială pastilă care să trateze boala celiacă, 30% răspunzând că ar lua-o pozitiv, iar 61% au răspuns că depinde;
  • 68% au o bucătărie care conține atât mâncare fără gluten cât și cu gluten;
  • 49% spun că au renunțat la o experiență de viață pentru că ar fi trebuit să-și explice nevoile bolii celiace sau a alimentației fără gluten;
  • 57% din persoane au răspuns că se simt câteodată rușinați să mănânce în fața altor persoane, iar 11% au răspuns că simt asta întotdeauna;

Ei se raportează la o populație de 3 milioane de americani care se confruntă cu provocarea asta, însă eu sunt tare curioasă cât de aproape sunt procentele noastre de ale lor. Pentru asta, invit orice celiac, persoană cu alergie, sensibilitate sau intoleranță la gluten să răspundă la următorul chestionar

Revin cu rezultatele ulterior tot într-un articol pe blog. Dar pentru a fi relevante, m-aș bucura să avem cât mai multe răspunsuri de la cei în cauză. După ce l-ai completat, distribuie-l mai departe celor pe care-i cunoști și tu cu provocarea alimentației fără gluten.

Share

Lasă un răspuns