Despre cum a fost la târgul Nutraceutica

12976952_1025482637537201_888297849658846426_o

Pentru cei care nu au apucat să vadă această informație, în weekendul 14-16 aprilie, la Romexpo a avut loc Salonul Internațional de Suplimente Alimentare și Nutriție. Ce înseamna asta? Un târg dedicat subiectului alimentației și produselor sănătoase sau specifice dietelor.

Eu am fost vineri, în prima zi, în special pentru a participa la Seminarul dedicat Alimentelor speciale și intoleranțelor alimentare, unde s-a abordat subiectul glutenului. Voiam să aflu perspective noi și să descopăr care sunt opiniile medicilor din domeniu. Am întâlnit-o pe doamna dr. Lidia Cremer, care se confruntă și ea cu boala celiacă și se implică destul de activ în răspândirea informațiilor corecte despre gluten sau alimentația specifică. Un prim gând care mi-a rămas transmis de dânsa e acela că dieta fără gluten nu ar trebui privită ca o dietă, în ideea unui efort extern și destul de neplăcut, ci, ca o alimentație specială la care să te adaptezi și să îl integrezi în viața zilnică. Este un proces destul de complex, însă ușor atunci când îl înțelegi și conștientizezi că singura soluție în caz de celiachie este terapia strict nutrițională prin eliminarea glutenului. Fiind în același asentiment, mi-a fost ușor să rezonez și să-mi doresc să transmit asta mai departe.

Pe lânga discuția și doamna Cremer, am asistat și la prezentarea Pinner Test, unul din testele ce depistează intoleranțele alimentare existente pe piață. Este adus recent în România și te ajută să identifici până la 200 de alimente la care ești intolerant, plus că îți poți astfel personaliza planul de alimenație în funcție de nevoie. Evident, nu este recomandat în a-ți pune diagnosticuri singur, în special dacă e vorba de boală celiacă, ce necesită analize mult mai amănunțite, însă pentru o scanare a produselor pe care ți le acceptă sau nu organismul, îmi pare o idee bună. Mai multe detalii găsiți pe site-ul lor, aici.

Și dacă tot am fost la târg, nu puteam să plec fără cumpărături. Am testat prăjiturile celor de la Godrich Gluten Free, mi-am făcut stocul de lasagna și paste de la NutriFree, am stat de vorbă cu cei de la SamMills și ale lor produse fără gluten și am trecut pe la standul Sano Vita pentru niște semințe.

Am plecat de acolo cu gândul și speranța că răspândirea informațiilor corecte despre alimentație pot contribui la o viață mai bună, că e indicat să prevenim decât să tratăm și că glutenul va fi luat mai în serios luat în seamă dacă se vorbește despre asta.

Share

Lasă un răspuns