Despre Pizza Hut și lista lor de alergeni

Știu ce o să-mi ziceți. Ce să cauți la Pizza Hut în primul rând dacă ești celiac?! Îți place să te torturezi singură? Ei bine te mai aduce contextul, oamenii cu care te vezi, și nu vrei să fii chiar total antisocial. Plus că știi de lista lor de alergeni, recunoașterea internaționala și speri că stiu ce fac pentru mulțumirea clientului. Ei bine, eu am avut parte de o experiență taaare simpatică.

Se întâmpla la restaurantul de la Universitate, când cu frigul de afară am zis să ne adăpostim undeva în apropiere. Ajungem, iar eu mă uit în meniu direct la supe și salate. În lista de alergeni văd că supele sunt trecute ca având gluten. Ok, o fi de la crutoane zic, dar oricum s-ar da separat. Eh, trecem peste mai bine ca să fiu safe. Până să ajung la salate, dau de paste și îmi sare în ochi un x lipsă la pastele ”Penne Siciliene al Forno”, ceea ce ar însemna că nu au gluten. Oh ce fericire îmi zic, or fi de porumb sau quinoa sau orez. Întreb ospătarul, el nu știe. Zice că întreabă la bucătărie, se întoarce și evident, entuziasmul meu nu a ținut prea mult. Ar fi ceva nou, dar încă neintrodus și îmi recomandă să aleg altceva fără gluten ”daca vă știți alergică”. Buuun, deci tot la salate rămânem. Comand o Greek Salad pentru că ea era trecută ca fără alergeni și aștept. Vine. Ce să vezi, 4 frumoase bucățele de triunghiuri focaccia (a se traduce pâine) pe marginea farfuriei.

Și acum mă întreb, oare au măcar habar bucătarii sau oamenii angajați acolo de importanța și respectarea ultimelor foi din meniu? Pe lângă nevoia de a fi corecți în ceea ce transmiți ca brand, Pizza Hut România îmi pare că nici nu prea își pregătește bine personalul. Fie negljența mea, fie eroarea lor, eu una nu am înțeles nimic și mi-ar fi teamă să mai trimit pe cineva acolo, alergic sau nu. E una din experiențele de care se întâmplă să ne tot lovim și care ar părea infimă, dar care zic eu că face parte și din categoria respectului față de client.

Share

2 Comment

  1. Dezinformarea si lipsa de interes.. Daca as putea, financiar vorbind, as investi intr-un restaurant cu specific pentru celiaci, cu un meniu pe care cei de la bucatarie sa-l respecte.

    1. admin says: Răspunde

      Poate că e vorba și de ignoranță. Într-adevăr, ar fi ideal un astfel de restaurant, dar nu știu cât de rentabil în momentul de față.

Lasă un răspuns