Pâine cu maia din făinuri fără gluten

IMG_0030

Pentru că stau cu ochii pe orice produs nou lansat fără gluten, am zărit de curând vestea că brutăria MamaPan face pâine cu maia din făinuri fără gluten. Curioasă din fire, am vrut să văd personal cum o fac, ce gust are și cât de bună e, așa că le-am făcut o vizită direct la brutărie.

Pe lângă faptul că brutăria s-a născut ca un proiect de economie socială, ajutând integrarea pe piața muncii a mamelor singure sau cu mai mult de 2 copii, bunătățile care ies de pe mâna doamnelor de acolo sunt și foarte sănătoase. Acest fapt se datorează folosirii maia în locul drojdiei clasice din comerț. Pâinea astfel preparată este mai ușor digerabilă, substanțele nutritive fiind mai bine absorbite de către organism.

Ei bine, extrem de bine m-am simțit și eu după ce am gustat-o pe cea fără gluten. E preparată din maia din orez, făină de hrișcă, amidon de cartof, tărâțe de psyllium, semințe de ei, floarea soarelui, dovleac și susan: o întreagă armonie nutritivă, ce să mai?! Doamnele care o prepară au grijă ca în colțul fără gluten să nu se riște cros-contaminare, folosind și cuve speciale, după cum e indicat.

IMG_0161 IMG_0160

Am primit una de testare acasă, iar a doua zi dimineață abia așteptam să o încerc cu unt și miere. Un deliciu care mi-a lipsit multă vreme, având la dispoziție tipuri de pâine care mi se destrămau pe masă, ori erau lipsite de consistență nutrițională. N-a fost cazul acesta, pentru că o poți vedea cât de frumos e legată și crescută, iar după 2 felii de pâine (una cu unt și miere, iar alta cu avocado și rucola) m-am simțit ghiftuită.

IMG_0030

Funcționează doar pe bază de comandă, așa că fuga pe pagina lor să vă bucurați de un nou gust dat pâinii fără gluten.

Share

3 Comment

  1. Multumesc Roxana pentru feedback. Nici nu stii ce mult conteaza pentru mine: sper sa fie la fel buna painica asta pentru toti cei care au nevoie de ea, la fel cum a fost pentru tine :) Doamne ajuta.

    1. Roxana says: Răspunde

      Și eu sper același lucru, asteptăm și o altă perspectivă. Mulțumesc și eu! Spor la copt bunătăți 😀

  2. […] mărturisesc că prima oară l-am testat în pâinea fără gluten de la MamaPan, iar acum mi-am făcut curaj să-l introduc cum se cuvine în alimentație. Știu că este […]

Lasă un răspuns