Tu unde îți faci cumpărăturile fără gluten?

magazine gluten free

”Ah, deci tu umbli cu pâinea după tine.” M-a amuzat foarte tare replica pe care am primit-o de la cineva când i-am spus că trebuie să mănânc fără gluten. Ei bine, nu chiar umblăm cu pâinea după noi, dar un pachețel tot avem de fiecare dată. Asta m-a dus cu gândul la locurile cele mai la îndemână de unde îmi procur eu unele preparate fără gluten.

Fie că e vorba de supermarketurile mari care au raft special cu produse fără gluten sau magazine online de unde să-ți comanzi, m-am gândit să le aduc pe toate la un loc, pentru momentele când ați epuizat opțiunile cunoscute pentru cumpărături.

În afară de marele magazin Carrefour care au mereu un raft cu produse fără gluten la raionul de bio, i-am găsit din ce în ce mai prietenoși cu preparatele noastre și pe Kaufland sau Cora. Pentru că locuiesc în București, îmi este foarte la îndemână să ajung și lângă Piața Amzei la Magazinul Ki-Life sau Pukka Food care sunt specializați în alimente bio și fără gluten. De asemenea, pentru prețuri foarte bune recomand Institutul de Bioresurse Alimentare și magazinul lor fizic sau online pe care îl pun la dispoziția clienților. Magazinul AB Cool Food are preparate înghețate sau semipreparate, dar cele fără gluten nu sunt delimitate fizic de restul, deci trebuie căutat cu atenție.

Magazinele online sunt cele mai indicate, în opinia mea, iar pentru asta am câteva argumente:

  • te scutesc de un traseu prin supermarket prin care trebuie să miroși pâinea proaspăt coaptă și să vezi în vitrină prăjituri apetisante;
  • ai tot atât de multe opțiuni chiar dacă stai într-un oraș mic și nu prea există magazine unde să existe preparate fără gluten;
  • găsești prețuri mult mai mici (și omenești) pentru făină sau pâine, decât ai găsi în magazin.

Le aveți aici pe toate găsite de mine:

http://www.amarant.ro/collections/all

http://dietetika.ro/shop/ro/

http://republicabio.ro/collections/fara-gluten

http://naturking.ro/produse/produse-fara-gluten.html

http://alimentespeciale.ro/

http://nutrient.ro/shop/category/view/1

http://www.medalim.ro/

http://www.fara-gluten.ro/

http://godrichglutenfree.ro/index.php?route=product/category&path=65

Bonus de dulce: prăjituri genial de bune cu blat de migdale sunt de găsit la IKEA, iar batoanele Nutribon sunt de găsit pe la orice Mega, DM, InMedio sau Plafar din apropiere.

 

Voi ce alte locații ați identificat?

Sursă poză

Share

Lasă un răspuns