Am bucătărit alături de copii biscuiți fără gluten

Cum tot a dat cu ploaie afară, e un bun moment să recapitulez din experiențele minunate din vara asta. Una dintre preferatele mele e cea în care am bucătărit cu niște copii între 6-10 ani biscuiți cu și fără gluten.

Povestea a început când Luiza și Daniel, prieteni din Universitatea Alternativă și traineri KEN Academy, m-au provocat să le fiu ajutor în tabăra de vară a academiei. Aceasta învață puștii cum și ce înseamnă să ai o afacere. Eu m-aș fi integrat perfect peisajului, pentru a le vorbi copiilor despre importanța identificării unei nevoi înainte de a te apuca să faci o afacere. Mâncarea fără gluten fiind una din nevoile cele mai frecvent cerute de persoanele alergice sau cu intoleranță, care în prezent cere a fi satisfăcută pe piața din România.

Zis și făcut. 40 de copii, 6 zile la Moieciu și un eveniment de vânzare în Mall Vitan urmau să fie ingredientele cheie ale experienței. Am acceptat instant, cu gândul că voi putea găti cu micuții și că așa, contribui nițel la răspândirea înțelegerii pentru subiectul gluten. Urma să lucrez cu 10 copii, care să meșterească la o afacere și 3 zile de pregătit totul înainte să ieșim cu produsele la vânzare. Împreună, l-am creat pe Cookie CHEF, a cărui misiune (Baking Sweets 4Everyone) era să gătească dulciuri delicioase și sănătoase pentru toți copiii, inclusiv cei alergici. Am conceput 4 tipuri de produse: 2 biscuiți normali cu ciocolata, alte 2 fără gluten. Le-am povestit de importanța siguranței spațiului și a ingredientelor folosite în cele fără gluten, iar ei au fost extrem de receptivi și atenți tot timpul, ca nu cumva să greșim ceva la preparare. M-a bucurat enorm să observ gradul de acceptare și înțelegere pe care îl are un copil, comparat cu cel al unui adult, căruia oricui i-ai explica, parcă tot nu-i pasă. Pentru a mă asigura de siguranța ingredientelor folosite, biscuiții fără gluten au fost sub directa mea responsabilitate, așadar, am folosit următoarele:

  • premixul de biscuiți cu ovăz de la Bauck Hof  la care am adăugat un ou, 80 g unt și fulgi de ciocolată.
  • fulgi de ovăz fără gluten de la Bauck Hof, 2 banane, 2 piersici, zeamă de lămâie și semințe de chia după site-ul Rețetele mele dragi.

Ne-am jucat mult, dar am fost și mega atenți. La evenimentul de vânzare clienții au fost foarte încântați, iar simpla diversitate a biscuiților a creat un interes crescut pentru ce înseamnă gluten în alimentație.

 

Share

Lasă un răspuns