Avem prima cofetărie fără gluten în București

Joshua David (1)

YeyYeyYey! Vestea că în curând se va deschide o cofetărie fără gluten în București, a circulat destul de rapid printre celiaci. O fericire mai mare nici că puteam avea în mijloc de vară. Cum curiozitatea nu-mi dădea pace, am făcut o vizită locației să le aflu povestea. Ca majoritatea ideilor de afaceri fără gluten, e imposibil să nu existe un celiac în spate care înțelege problema, știe nevoia și îți face curaj să iasă din bucătăria proprie, punând mult suflet și grijă pentru sensibilii de noi.

La fel e și cu L’Amande. Ideea pornită de Daniela Alecse, împreună cu prietena și colega ei Geanina, vine să ne îndulcească viața prin prăjiturile fără gluten pe care le pregătesc cu mare drag alături de doamna Iuliana. De cum am ajuns, m-au primit cu multă deschidere pentru orice întrebare aveam să le-o adresez. Daniela e celiacă de aproape 2 ani de zile, deci știe perfect cum e cu nevoia noastră de fi siguri că nu există contaminare cu gluten prin jur. Ba chiar, mi-a povestit de toate peripețiile avute cu furnizorii de materie primă. A durat 2 luni ca să se asigure că fiecare ingredient este certificat fără gluten și că produsele sunt unele de calitate. În așa fel, putem să spunem și noi că în sfârșit au gust dulciurile pe care le mâncăm.

Și pe bună dreptate că-s delicioase! Eu nici nu mi-am dat seama cât de repede am devorat prăjiturile cu care m-au servit. În schimb, eu m-am îndrăgostit mai tare de ideea din spatele logo-ului. L’Amande înseamnă migdală în franceză și e regina patiseriei fără gluten, iar logo-ul reprezintă o interpretare a soarelui tibetan, simbolul sănătății și al echilibrului. Fix de ce avem nevoie fiecare dintre noi! Celiacii în mod special, pentru lupta lor zilnică de a se menține sănătoși, renunțând la multe din obiceiurile vechi.

Fără să mai filosofăm mult, rămâne să anunț că sâmbătă are loc deschiderea oficială a cofetăriei. Echipa L’Amande ne așteaptă pe strada Lânăriei, nr 93-95, de la ora 10. Aici evenimentul!

Tot ce-mi mai rămâne să spun este, un mare MULȚUMESC pentru curajul de a deschide o așa afacere și să le urez felicitări pentru multele zâmbete pe care urmează să le aducă pe fețele și în sufletul clienților!

 

Share

1 Comment

  1. Paula says: Răspunde

    Bună ziua! În primul rând as vrea să vă felicit pentru inițiativă.as dori să vă întreb dacă faceți la comanda torturi de nunta și prajituri. De asemenea as dori să știu preturile și o adresă vă rog. Mulțumesc!

Lasă un răspuns