Conopida – blat pentru o pizza fără gluten

20160319_092613243_iOS

Sâmbăta, o zi în care rar îmi iau timp să stau pe acasă și să mă mai răsfăț cu bunătăți preparate de mine. Cu un program destul de haotic, mai mereu pe drumuri, multe din mesele mele sunt „la minut” – ceva rapid care să nu-mi ia mult timp să-l prepar și pe care pot să-l car ușor după mine. Ei bine, mai există și zile în care mi-e poftă să încropesc o rețetă pe care poate am văzut-o eu cândva sau pe care să o inventez cu ce găsesc prin frigider.

Azi, în schimb, m-am pus pe făcut pizza..și nu orice fel de pizza! Pizza cu blat de conopidă era în mintea mea de ceva timp, văzând-o prin posturile sau site-urile cu rețete fără gluten pe care le mai urmăresc, dar nu apucasem să o testez. 

Așadar, am deschis video-ul care m-a inspirat în primă fază și am pus mâna pe cuțit. O conopidă, mozzarela, 2 ouă, sare, oregano și un pic de usturoi pisat e tot ce-ți trebuie pentru blat. Se ia conopida și se mărunțește la robot sau răzătoare, după care se pune la cuptorul cu microunde 8 minute. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă până se formează o pastă. O întinzi frumos în tavă, o ungi cu puțin ulei de măsline și o bagi la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Între timp eu am pregătit toppingul cu ce aveam în frigider: încă un rest de mozzarela, măsline, roșii cherry în 3 culori și ciuperci.

După ce s-a făcut blatul, l-am uns cu sos de roșii, am aruncat ingredientele de topping și le-am mai lăsat 5 minute la cuptor cât să se topească brânza.

Gustul e tare bun, evident nu ca cel clasic, dar mi se pare o alternativă excelentă pentru când trebuie să stai departe de gluten și vrei să-ți mai potolești poftele. Mi-a plăcut și pentru că a durat mai puțin de o oră toată pregătirea, deci n-am avut când să-mi pierd răbdarea tânjind de foame.

20160319_102101962_iOS

Mi-am promis că mă mai supun la experiența de a sta sâmbăta acasă pentru a prepara o rețetă nouă, eventual alternativa clasicelor cu gluten pe care nu le pot mânca. Să fie #cookingsaturday și #glutenfreedom pentru toți! 😀

 

Share

1 Comment

  1. […] bine încep cu rețetele salvate în bookmark și uitate acolo. Dacă data trecută a fost vorba de pizza cu blat de conopidă, azi am pus la bătaie pentru blog niște gustări energizante pentru o săptămână ce se […]

Lasă un răspuns