10 motive de călătorit prin Italia gluten-free

EATaly

De la începutul lunii mai, sunt înscrisă în proiectul Glutenfree Summer organizat de Schär, ce presupune o lună de călătorit prin Italia în căutare de mâncare fără gluten. De ce Italia? Știm prea bine pentru ce iubește toată lumea frumoasa cizmă: istorie, cultură, peisaje de vis, cafea, oameni și mâncare delicioasă. După ultima în schimb, cam tânjesc celiacii din toată lumea. Schär s-a gândit să strângă 3 mâncăcioși călători, care pentru luna august să bată Italia în lung și în lat în căutare de cele mai bune locații unde se mănâncă fără gluten.

Pentru a ajunge acolo e nevoie ca în următoarele 10 zile să continui să strâng voturi pe pagina aplicației mele, de aici: http://bit.ly/1T6Nudj

Între timp, m-am gândit să-mi pun pe masă și motivele pentru care îmi doresc să fac asta:

  1. E despre pizza&paste fără gluten, plus prosciutto, brânzeturi (ah, mozzarella), înghețată, cappuccino și călătorit o lună în Italia, cine nu și-ar dori asta?
  2. Am ajuns până acum doar în Roma și Napoli, dar abia aștept să explorez Italia autentică, cu sate, orășele mici și localnici gălăgioși.
  3. Voi avea posibilitatea să fac călătoria asta cu o mașină și pe cât de multe dureri de cap am auzit că poate să-ți dea căutatul locurilor de parcare, am antrenamentul bine făcut din București;
  4. Promovez în scris și imagini aventura călătoriei și locurile găsite, ceea ce iubesc și mă bucură enorm;
  5. Cercetășia m-a învățat cum să mă orientez perfect în spațiu, așa că nu-mi e teamă de trasee lungi, hărți și străzi întortocheate de găsit;
  6. Sunt singurul participant român înscris în competiție și îmi doresc ca subiectul mâncării fără gluten să ajungă mai bine și pe la urechile conaționalilor mei;
  7. Din august 2013, am aflat în sfârșit că soluția multiplelor mele probleme de sănătate este doar o alimentație fără gluten și ar fi o excelentă modalitate de a-mi sărbători cei 3 ani de dietă și stare de bine;
  8. Tot de 3 ani știu cât de fericit poți fi când găsești pe cineva care se gândește la nevoile tale fără gluten, iar din experiența de până acum, Italia se pricepe de minune să nu-și dezamăgească oaspeții;
  9. Abia aștept să parlez-vous francais-italiano-anglais cu camarazii latini, pentru a-i surprinde cât de mult gesticulează, dar și pentru a afla cum și de ce au crescut atât de bine în povestea mâncării fără gluten;
  10. Visez că voi urma la un moment dat tot traseul din cartea Eat, Pray, Love, iar asta ar fi o bună oportunitate de a-l începe.

Așadar, de mă vrei și tu acolo, să documentez experiența asta cât mai bine pentru comunitatea celiacilor, dar și a celorlalți nevoiți să mănânce fără gluten, ajută-mă să răspândesc articolul și susține-mă cu voturi, aici.

Mulțumesc! Drept răsplată, câteva cadre surprinse de mine cu farmecul Italiei:

 

Sursă poză: Pinterest

 

Share

Lasă un răspuns