Restaurante gluten-free la Roma

Ați dat deja uitării perioada frumoasă a sărbătorilor sau încă mai tânjiți după ea? Eu m-am reîntors cu gândul la aglomerația de pe străzi pentru cadouri, la frenezia turiștilor în fața marilor monumente istorice și, evident, la îmbietorul miros de pizza la fiecare colț de stradă, căruia a trebuit să-i fac față.

Toate acestea se întâmplau la Roma, unde pe lângă soarele de primăvară și marea de verde a copacilor giganți care parcă veghează orașul, vezi niște brazi împodobiți cu luminițe colorate. A fost un peisaj ușor dificil pentru mine să-l accept, cea care știe că bradul Crăciunului e singurul care aduce pata de culoare în albul și frigul iernii. Dar mi-a plăcut, ca orice alt oraș care e cel puțin pe atât de verde și pentru că te ține în priză cu poftă de plimbat cel puțin 5 zile (fie, la pas grăbit merge și de un city-break de 3 zile)

E doar o singură problemă cu poftele mele de hoinărit pe străzi: mă lovește foamea când încă nu am apucat să fac decât un tur și știu bine că nu pot îmbuca orice, de pe oriunde, la orice restaurant cu specific local și nu cu pizza pentru turiști. Noroc că italienii, mari consumatori de făinoase, au dezvoltat mai mult sensibilitățile la gluten și mai multe metode prin care le fac față.

Tot secretul pentru cei care caută bucătărie fără gluten la Roma, este de ajuns să aruncați ochii mari pe geamurile și meniurile expuse afară, după sigla cu spicul tăiat. Cred că mai toți celiacii și-au antrenat privirea după cuvântul gluten, așa că mare problemă nu va fi să găsiți chiar total aleatoriu câte un spațiu pe ici pe colo, care să aibă ceva bun pentru voi. Un sfat bun totuși, dacă vreți să mergeți așa la ghici ca mine, asigurați-vă că sunteți singuri. E posibil ca un non-celiac care vă însoțește, să nu aibă răbdarea necesară până găsim locul ACELA să mâncăm, mai ales dacă e după două ore de când căutăm..

Locurile pe care le-am testat și vi le recomand dacă nu vreți să pierdeți timp căutându-le, sunt următoarele:

Saltimboca Restaurant – am dat peste el din pură întâmplare și a fost locul cu cea mai faină atmosferă și cea mai delicioasă mâncare pe Via Tor Millina, 5. Eu am optat pentru o lasagna la care am adăugat și o bere fără gluten de la Perroni. Ospătarii sunt foarte prietenoși și bine instruiți cu privire la meniul gluten-free, iar locația nu influențează prețurile, chiar dacă este foarte aproape de Piazza Navona. Am găsit tarif extrem de rezonabil pentru ce am servit și deloc diferit față de meniul clasic.

 

IMG_1692 IMG_1698

La Locanda del Pellegrino – este tot în apropierea Piazza Navona, pe Via del Pellegrino, 107 și te înștiințează de afară că este un loc certificat în prepararea mâncării fără gluten. Nu au foarte multe opțiuni, însă la paste și pizza fără gluten stau bine.

Voglia – pe Via dei Giubbonari, 33 te așteaptă imediat după ce treci de piața tipică italiană, plină de legume și fructe, Campo de Fiori. Este primul loc care mi-a sărit în ochi și asta pentru că afișele de pe uși te informează sus și tare că bucătăria lor e fără gluten. Într-adevăr, este un loc care îți inspiră multă siguranță în prepararea mâncării, iar pentru asta sunt convinsă că vă veți mai întoarce acolo de multe ori.

IMG_0826 IMG_0825

Ristorante Taberna Patrizi e Plebei – este foarte aproape de Fontana di Trevi, pe Via del Lavatore, 36  și a fost primul loc în care am servit o pizza fără gluten. Am ales-o pe cea clasică, margherita, pentru a gusta originalitatea pizzei italiene. A fost foarte bună, asta și pentru că a fost mult așteptată, însă prețul este un pic ridicat față de restul locurilor unde am mâncat.

IMG_1130 IMG_1125 IMG_1129

Mama Eat menu per celiaci – este perfect pentru când te afli în cartierul Trastevere, după ce ați admirat o super priveliște asupra Romei de pe colina Gianicolo. Restaurantul îl veți găsi când coborâți pe Via di San Cosimato, 7/9.

În unele cafenele am găsit diferite brioșe fără gluten ambalate separat, iar în restaurantele cu specific american, găsiți pâinici fără gluten pentru burgeri. Ce poți cere mai mult?IMG_1626IMG_1624

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă încurajez, așadar, să nu vă fie teamă să vizitați Roma dacă vă știți celiaci. Este un loc atât de turistic, încât știe să facă orice tip de turist să se simtă bine venit. Vă las mai jos și alte poze din oraș, poate vă fac poftă și fugiți să testați pe pielea voastră, ca să împărtășiți cu noi alte locuri bune găsite la Roma.

 

Share

Lasă un răspuns